Phone 09 238 7758

Projects - Residential Development, The Grove

New Home AwardDesigned by the owners, this elegant plaster home maximises the use of the sun with all living areas facing north. Cedar doors open to reveal a two storied entrance complete with a graceful staircase curving to the second floor. Six small rectangular windows shed a warm light from above into the welcoming entrance.

To the left of the entry is the formal lounge. The walls flanking the gas fireplace and granite hearth are punctuated with recesses for art. This is linked to the stunning kitchen and family room via the dining room where jarrah is used to trim the kitchen units. Appliances are stainless and the metallic trim is carried through to the backing on the island bench. Thoughtfully,  Gib Noiseline was used to line the southern wall of the living area, to minimise noise to the fourth bedroom and bathroom which are reserved for guests. The family room, with it’s spacious high raking ceilings, flows from the kitchen to the sun drenched courtyard.

The jarrah trim is continued to the upstairs to the vanity which stands in a separate alcove off the bathroom. The metallic lisetto in the vanity alcove and bathroom reflect the metallic theme from the kitchen. The main bathroom is accessible from the second bedroom or hall and has a laundry chute to the bathroom below.

The external complexity of the house envelops a well-designed interior which flows through the home. 


 

Awards

2005 Master Builders House of the Year National Gold Reserve Award

Category: New Homes $300,000-$400,000


2005 Master Builders House of the Year Gold Award

Category: New Homes $300,000-$400,000  


2005 Master Builders House of the Year Category Winner

Category: New Homes $300,000-$400,000